Sos picant de rosii

Sos picant de rosii

Sosul picant de rosii este foarte apreciat in arta culinara.

Se prepara usor, desi dureaza ceva mai mult timp pana se ingroasa la fiert putin si poate fi folosit la fripturi, pizza, preparate din peste sau spaghete.

Ingrediente:

- 6 kilograme rosii

- ¼ kilogram zahar

- o jumatate lingura piper

- o jumatate lingura de boia ardei,

- 2 linguri de mustar,

- o lingura de sare,

- jumatate litru de otet de vin.

Mod de preparare:

1

Pentru sosul picant de rosii se aleg tomate frumoase si coapte, dar nu stricate.

2

Rosiile se taie in doua si se trec prin masina de suc.

3

Sucul obtinut se pune pe foc la fiert si se lasa sa scada, fara sa se ingroase prea mult.

4

Se adauga: zaharul, piperul, boiaua de ardei, 2 linguri de mustar, o lingura de sare si ½ l de otet de vin.

5

Mustarul trebuie inmuiat mai intai cu putin otet.

6

Cand sosul este potrivit de legat (sa fie ca un bulion de rosii subtire) se toarna fierbinte in sticle sau borcane, se astupa cu dopuri fierte si se pune deasupra smoala.

Sosul picant de rosii astfel imbuteliat se depoziteaza intr-un loc racoros si uscat, ferit de lumina.

Etichete: sos picant, rosii, fripturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosurile pentru iarna sunt nelipsite din camarile romanilor. Exista diverse retete pe care cu siguranta le-ai incercat...
Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand...
Pregatesti un sos picant care, in combinatie cu friptura, sa-ti dea pe spate oaspetii? Foarte bine! Ce...