Condimente. Cum sa faci GARAM MASALA

Condimente. Cum sa faci GARAM MASALA

Garam masala inseamna in limba hindi amestec fierbinte . Mai exact, e vorba despre un amestec de condimente macinate ce se folosesc pentru prepararea curry-lor din bucataria indiana.

Garam masala isi pierde aroma relativ repede, asa ca e recomandat sa il faci acasa, ori de cate ori vrei sa prepari o mancare indiana.

Ingrediente:

- o lingurita de cuisoare intregi;

- 3/4 frunze de dafin;

- 2 pastai de cardamom verde;

- 4 pastai de cardamom negru;

- o lingurita de piper negru boabe;

- 1/2 nucsoare proaspat rase.

-  6/7 cm de coaja de Cassia. Vorbim de coaja copacului CINNAMOMUM originar din China. Scortisorul, cum mai e numita coaja de Cassia, are gust dulce-amar. Se gaseste in supermarketurile asatice. Daca n-ai drum prin zona :) foloseste betisoare de scortisoara.

Mod de preparare

1. Zdrobeste, cu dosul unei linguri, pastaile de cardamom(negre si verzi). Strange semintele din interior si arunca pastaile goale;

2. Rade doua nucsoare proaspete, cat sa umpli o lingura de lemn;

3. Incalzeste o tigaie de teflon la foc mediu. Adauga lingurita de cuisoare intregi, frunzele de dafin, semintele de cardamom pe care abia le-ai extras, boabele de piper negru si scortisorul(coaja de cassia) maruntit;

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Feniculul este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si s-a raspandit in...
Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru...
Caromul, Ajwain-ul, Ajowa sau chimenul indian este o planta bianuala din familia Apiaceae. Semintele sale sunt folosite...