Condimente. Cum sa faci GARAM MASALA

Condimente. Cum sa faci GARAM MASALA

Garam masala inseamna in limba hindi amestec fierbinte . Mai exact, e vorba despre un amestec de condimente macinate ce se folosesc pentru prepararea curry-lor din bucataria indiana.

Garam masala isi pierde aroma relativ repede, asa ca e recomandat sa il faci acasa, ori de cate ori vrei sa prepari o mancare indiana.

Ingrediente:

- o lingurita de cuisoare intregi;

- 3/4 frunze de dafin;

- 2 pastai de cardamom verde;

- 4 pastai de cardamom negru;

- o lingurita de piper negru boabe;

- 1/2 nucsoare proaspat rase.

-  6/7 cm de coaja de Cassia. Vorbim de coaja copacului CINNAMOMUM originar din China. Scortisorul, cum mai e numita coaja de Cassia, are gust dulce-amar. Se gaseste in supermarketurile asatice. Daca n-ai drum prin zona :) foloseste betisoare de scortisoara.

Mod de preparare

1. Zdrobeste, cu dosul unei linguri, pastaile de cardamom(negre si verzi). Strange semintele din interior si arunca pastaile goale;

2. Rade doua nucsoare proaspete, cat sa umpli o lingura de lemn;

3. Incalzeste o tigaie de teflon la foc mediu. Adauga lingurita de cuisoare intregi, frunzele de dafin, semintele de cardamom pe care abia le-ai extras, boabele de piper negru si scortisorul(coaja de cassia) maruntit;

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Leurda este o planta incredibil de sanatoasa, avand multiple efecte beneefice asupra organismului nostru. Specifica primaverii, leurda...
Salata de naut cu patrunjel este simplu de preparat, delicioasa si sanatoasa. De asemenea, aceasta salata poate...
Salata de gulii poate reprezenta cina de care ai nevoie, dupa o zi in care ai mancat...