Cum se gateste sparanghelul

 Cum se gateste sparanghelul

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Spalati sparanghelul proaspat sub jet de apa, pentru a indeparta resturile de nisip de pe suprafata acestuia.

Rupeti capetele tari si lemnoase. Indoiti usor fiecare bucata de sparanghel si acesta se va rupe in locul potritvit. Sparanghelul poate fi blansat, gatit la abur, fiert, sotat sau copt, dupa cum urmeaza:

1. Blansarea sparanghelului, in vederea adaugarii acestuia rece in salate sau ca garnitura, se face in felul urmator:
o Puneti la fiert o oala mare de apa si adaugati 2 lingurite de sare.
o Puneti sparanghelul in apa si fierbeti-l 2-3 minute.
o Testati daca sparanghelul este crocant.
o Puneti sparanghelul intr-un bol cu gheata, pentru a-i opri gatirea.

2. Gatirea la abur a sparanghelului asigura pastrarea tuturor nutrientilor si se face dupa cum urmeaza:
o Puneti 2,5 cm de apa intr-o cratita si adaugati un cos pentru gatit la abur.
o Aduceti apa in punctul de fierbere.
o Rupeti sparanghelul in asa fel incat sa incapa in cos.
o Puneti sparanghelul in cos si gatiti-l la abur, timp de 5-7 minute, pana ce devine verde deschis si este inca crocant.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara...
O reteta cu iz international, mai putin cunoscuta in Romania sunt chiftelele de sparanghel la cuptor. Ingrediente: ...
Sparanghelul este o leguma verde care se consuma fiarta sau preparata la cuptor cu diverse sosuri. Ingrediente: ...