Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta mancare se poate pregatit atat din bob verde, cat si uscat.
Aceasta mancare se poate pregatit atat din bob verde, cat si uscat.
Mancarea de bob este mai migalos de pregatit daca se foloseste bob uscat pentru ca trebuie decojit, pe cand cel verde nu.
Ingrediente:
- 1 kg bob,
- o ceapa,
- sare,
- o linguri de ulei,
- o capatana de usturoi.
Mod de preparare:
Se alege bobul, se spala si se inmoaie in apa de cu seara.
A doua zi se scurge si se pune la fiert cu apa calduta. Dupa primele clocote se scurge apa, se curata de coji care sunt foarte indigeste si se pune din nou la fiert cu apa fierbinte.
Se adauga de la inceput o ceapa si un cartof. Cand bobul este bine fiarta si mai ales foarte scazuta, se trece fierbinte prin sita.
Se pune din nou intr-o oala si se bate pe marginea masinii, pana se umfla si devine spumoasa. Se potriveste de sare.
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varza acra. Mancarea de bob verde sau uscat se poate pregati si cu ciolan afumat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.