Afla cum se prepara sarmalele cu orez

Afla cum se prepara sarmalele cu orez

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei.

Mod de preparare:

1

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

2

Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.

3

Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat.

4

Se stinge cu o ceasca de apa. Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate.

5

Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt.

6

Deasupra se mai pune un rand de varza. Se toarna apa la cele facute cu varza acra si bors la cele cu varza dulce.

7

Se pune putin bulion sau boia si doua linguri de ulei. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit o ora.

8

Cand orezul este fiert, se dau la o parte.

Mod de servire:

Sarmalelele cu orez se servesc reci.

Etichete: sarmale, orez, sarmale orez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci. Sarmalele cu orez se pot face din varza...
Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa,...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...