Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.
Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.
Ingrediente:
- 12 ardei,
- 2 cepe,
- o ceasca de orez,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei.
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa.
Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper.
In orez se poate adauga un morcov ras pe razatoarea mica. Se umple ardeii.
Dupa ce s-au asezat in cratita, inainte de a turna sosul, se lasa sa se rumeneasca putin in ulei, intorcandu-i pe toate partile.
Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare.
Se toarna sosul, se dau la cuptor.
Mod de servire:
Ardeii de post cu orez se servesc reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.