Reteta: Andive inabusite in unt

  Reteta: Andive inabusite in unt

O mancare rapida de legume sunt andivele inabusite in unt.

Ingrediente:

- un kg andive,
- o lingura de unt,
- o lingurita zeama de lamaie,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada.

2

Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.

3

Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele.

4

Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3 - 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra.

5

La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor.

6

Trebuie sa fiarba inabusit circa o ora, la foc mic, astfel incat in acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund.

Mod de servire:

Se asaza pe farfurie, se servesc foarte fierbinti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Andivele cunoscute si sub denumirea de aurul alb din bucatarie produc adevarate minuni pentru sanatate si frumusete. ...
Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta...
Recunoscute sub denumirea de “aur alb” datorita resurselor nutritive, andivele pot fi preparate in cele mai diverse...