Reteta: Andive la cuptor

 Reteta: Andive la cuptor

Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta de andive la cuptor.

Ingrediente:

- un kg andive,
- o lingura unt, pentru rest aceleasi cantitati ca pentru “Conopida la cuptor”.

Mod de preparare:

1

Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada.

2

Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.

3

Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele.

4

Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3 - 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra.

5

La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot.

6

Se asaza intr-o forma unsa cu unt.

7

Se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...