Reteta: Budinca de clatite cu legume

Reteta: Budinca de clatite cu legume

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un inlocuitor pentru musacaua de legume.

Ingrediente:

- o mana de fasole verde,
- o mana de mazare boabe,
- cateva buchete de conopida,
- un dovlecel mic,
- 2 cartofi,
- un morcov,
- o lingura faina,
- o lingura unt,
- o ceasca lapte,
- 2 oua,
- 2 linguri branza rasa,
- 2 linguri smantana,
- sare.

Pentru clatite:

- 2 oua,
- o ceasca faina,
- o ceasca lapte,
- o lingura unt,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fac 14 - 15 clatite din doua oua.

2

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.

3

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

4

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit.

5

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

6

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

7

Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta.

8

Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica fasole verde, mazare boabe, cateva buchete de conopida, un dovlecel, doi cartofi, un morcov, acestea din urma curatite si taiate bucati potrivite.

9

In acest timp se pregateste sosul astfel: se prajeste o lingura de faina cu o lingura de unt si inainte de a se rumeni, se stinge cu lapte, potrivind sosul sa aiba consistenta smantanii. Se pune sare.

10

Dupa ce s-a mai racorit, se adauga ouale, branza rasa si smantana.

11

Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor.

12

Se asaza doua clatite pe fund si trei, patru pe margini, astfel incat dupa ce s-a umplut cratita, sa poata fi intoarse deasupra, toata budinca fiind imbracata in clatite.

13

Se pune un strat de legume amestecate, doua linguri de sos, o clatita si asa mai departe, pana ce se umple cratita.

14

Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.

Mod de servire:

Budinca de clatite cu legume se serveste atat calda, cat si rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se obtine din piureu de spanac si foi de clatite. Ingrediente: - un kg spanac,...
Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa. Potrivita pentru week-end, ea va...
Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite. Ingrediente: - 3 vinete mijlocii, - 2 linguri...