Reteta: Conopida la cuptor

Reteta: Conopida la cuptor

Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.

Ingrediente:

- o conopida mare sau 2 mijlocii,
- 1/2 lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingurita de pesmet,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur.

2

Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza intr-o forma unsa cu unt.

3

Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert conopida.

4

Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramina ca o smantana.

5

Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste conopida, incet, ca sa patrunda printre buchete.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va...
Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...