Reteta: Conopida la cuptor

Reteta: Conopida la cuptor

Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.

Ingrediente:

- o conopida mare sau 2 mijlocii,
- 1/2 lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingurita de pesmet,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele mici, verzi, dimprejur.

2

Se spala, se fierbe in apa clocotita cu sare si se scurge bine. Se asaza intr-o forma unsa cu unt.

3

Cat fierbe conopida, se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert conopida.

4

Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramina ca o smantana.

5

Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste conopida, incet, ca sa patrunda printre buchete.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va...
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti...