Reteta: Dovlecei cu rosii la cuptor

 Reteta: Dovlecei cu rosii la cuptor

O reteta gustoasa de legume sunt dovleceii cu rosii la cuptor

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- 500 grame rosii,
- o lingura de faina,
- 190 grame branza alba,
- 2 linguri de unt sau untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg dovlecei de marime potrivita.

2

Se rad, se taie felii rotunde si se prajesc in unt sau in untura.

3

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza randuri de dovlecei alternand cu felii de rosii si cu feliute subtiri de branza.

4

Se potrivesc de sare, se presara deasupra branza rasa si se pun cateva bucatele de unt.

5

Se dau la cuptor. Se servesc in forma.

Alternativa: Se mai pot pregati dovleceii ca mai sus, asezandu-i in forma cu felii de rosii, si inlocuind branza cu cativa catei de usturoi, tocati si rumeniti cu putina untura.

Mod de servire:

Deasupra se presara pesmet si cateva bucatele de unt.

Etichete: dovlecei, rosii, branza

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se poate combina cu putina branza sarata ca sa fie mai buna. Ingrediente: - 3...
O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple...