Reteta: Dovlecei cu sos alb

Reteta: Dovlecei cu sos alb

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca de lapte,
- 2 linguri de branza rasa.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii.

2

Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare.

3

Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane.

4

In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa.

5

Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Mod de servire:

Dovleceii cu sos alb pot fi serviti alaturi de friptura de pasare pregatita la cuptor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sosul Alfredo este un sos alb obtinut din smantana, unt si parmezan in doar 5 minute in...
O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii. Iata cum se prepara dovleceii...