Reteta: Sarmale cu crupe de porumb

   Reteta: Sarmale cu crupe de porumb

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Ingrediente pentru 6 persoane:

- o varza mare murata,
- o ceasca de crupe (pasat),
- 2 cepe,
- 2 linguri de jumari (ramase de la topitul unturii),
- 3 linguri de untura,
- sare, piper,
- o lingurita boia de ardei,
- 2 - 3 bucati de sorici afumat.

Mod de preparare:

1

Sarmalele se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce.

2

Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita.

3

Se taie marunt cepele si se pun sa se rumeneasca cu o lingura de untura.

4

Se adauga jumarile ramase de la topitul unturii sau o bucata de slanina afumata taiata marunt.

5

Se pun crupele dupa ce au fost bine spalate si scurse si se sting cu o ceasca de apa.

6

Se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca.

Pagina 1/2
Etichete: sarmale, crupe, porumb

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...
Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci. Sarmalele cu orez se pot face din varza...