Reteta: Sarmale cu orez si ciuperci

 Reteta: Sarmale cu orez si ciuperci

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei,
- 3 linguri de hribi.

Mod de preparare:

1

Varza acra se spala cu apa rece, iar varza dulce se opareste cu bors.

2

Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt.

3

Cand a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat impreuna cu hribi, muiati din ajun si taiati marunt.

4

La o ceasca de orez trei linguri de hribi. Se stinge cu o ceasca de apa.

5

Se pune sare, piper, verdeata tocata si, dupa gust si posibilitate, o mana de stafide fara samburi, alese si spalate.

6

Intre timp se pregateste varza, se fac sarmale si se asaza in cratita, dupa ce pe fundul acesteia s-a pus un rand de varza taiata marunt.

Pagina 1/2
Etichete: sarmale, orez, ciuperci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...