Reteta: Varza cu branza rasa la cuptor

Reteta: Varza cu branza rasa la cuptor

Pentru aceasta reteta de varza cu branza la cuptor se foloseste o varza dulce, proaspata.

Ingrediente:

- 1 kg varza,
- o lingura de faina,
- 3 linguri de untura sau unt,
- 2 linguri de branza rasa,
- o ceasca smantana,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul.

2

Se pun in apa clocotita cu putina sare, sa fiarba 10 minute.

3

Se scot feliile pe o sita sa se scurga bine de apa. Se dau prin faina si se prajesc in unt sau in untura.

4

Nu trebuie rumenite, se tin numai pana incep sa se ingalbeneasca. Se unge bine o forma cu unt, se asaza feliile de varza, iar printre ele se pune branza rasa.

5

Se toarna deasupra smantana in care s-a adaugat un praf de faina si unul de sare, se presara deasupra branza rasa amestecata cu pesmet.

Pagina 1/2
Etichete: varza, branza, varza dulce

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un tip de varza european folosit in diferite combinatii culinare este varza de Bruxelles. In continuare va...
O mancare de toamna consistenta si plina de substante nutritive este varza dulce cu taitei. Ingrediente: -...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...