Reteta: Varza de Bruxelles cu unt

Reteta: Varza de Bruxelles cu unt

O reteta simpla cu varza de Bruxelles se prepara cu unt la foc iute.

Ingrediente:

- 1 kg varza,
- 2 linguri de unt,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege varza cat mai mica, dearece aceasta este tanara.

2

Se curata de frunzele galbene, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clocotita, care trebuie sa le acopere bine. Se pune sare.

3

Se tin sa fiarba descoperit, la foc iute un sfert de ora. Se scurg, se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si se mai tin un sfert de ora, pana ce le patrunde untul.

4

Se misca cratita ca sa nu se prinda pe fund.

Inainte de a servi se mai adauga 2 - 3 bucatele mici de unt proaspat.

Etichete: varza, varza bruxelles, unt

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceste legume rotunde, mici si verzi se prepara impreuna cu sos alb si se dau la cuptor. ...
Un tip de varza european folosit in diferite combinatii culinare este varza de Bruxelles. In continuare va...
Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate. Daca...