Este o reteta care se prepara usor, putand folosi aproape orice fel de legume!
Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- un dovlecel
- 2 morcovi
- un praz
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- patrunjel
- bulion
- sare
- apa
Mod preparare:
Se spala, se curata si se toaca legumele.
Punem o oala pe aragaz si punem la incins uleiul de masline.
Cand s-a incins se adauga mai intai ceapa si se lasa sa se caleasca putin.
Adaugam si restul legumelor. Le lasam sa se soteze putin, aproximativ doua minute, amestecand din cand in cand in ele.
Se adauga apa si sarea. Apa trebuie adaugata astfel incat se depaseasca legumele cu doua degete. Se lasa la fiert 30-40 de minute.
Dupa ce au fiert legumele se adauga bulionul, dupa gust. Aproximativ doua linguri de bulion. Se mai lasa 5 minute la fiert.
In acest timp se toaca marunt o legatura de patrunjel, care se adauga in tocanita dupa ce s-a oprit focul.
Se poate servi cu mamaliga sau cu paine si muraturi.
Pofta buna!