Vaccin stafilococic, pentru tratamentul acneei si al foliculitei stafilococice

Citeste prospectul medicamentului Vaccin stafilococic, pentru tratamentul acneei si al foliculitei stafilococice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In tratamentul acneei si al foliculitei provocate de Staphylococcus epidermidis.

Prezentare:

Vaccinul stafilococic pentru tratamentul acneei si al foliculitei stafilococice este o suspensie in solutie salina fiziologica din mai multe tulpini de Staphylococcus epidermidis (izolate din cazuri de acnee si foliculite), inactivata prin caldura si formol, avand o concentratie de 1 miliard de germeni/ml. Se livreaza in cutii x 10 fiole a 1 ml. Prezervant: Fenol 5.

Mod de actiune:

Imunizare fata de antigenele corpusculare ale tulpinilor de stafilococi coagulazo-negativi cuprinse in vaccin.

Mod de administrare:

Administrarea vaccinului se face subcutanat, la 3-4 zile interval, in cantitati progresive. Primele 3 inoculari se fac cu vaccinul diluat 1/10,in solutie salina fiziologica sterila, incepand cu doza de 0,1 ml in prima injectie, apoi 0,2 ml si 0,3 ml. Dilutia de 1/10 se prepara de fiecare data direct in seringa, tragand 0,1 ml vaccin si 0,9 ml solutie salina fiziologica, din care se inoculeaza numai cantitatea prevazuta. In continuare se inoculeaza vaccinul nediluat, incepand cu 0,1 ml si masurand de fiecare data doza cu cate 0,1 ml la injectiile urmatoare. Doza cea mai mare (0,8-1ml) suportata fara reactii adverse se repeta pana la totalul de 20 inoculari.

Contraindicatii:

Boli infectioase acute, tuberculoza acuta, hemopatie, cardiopatie decompensata, stari alergice, insuficienta hepatica.

Efecte secundare:

Uneori reactie locala (durere, roseata, infiltratie) sau generala (ascensiune termica, curbatura). Pentru diminuarea reactiei locale se folosesc prisnite reci, iar in reactia generala se folosesc antitermicele. In ambele situatii se consulta medicul care a prescris vaccinul, pentru a stabili tratamentul in continuare.

Conditii de pastrare:

La intuneric, la temperaturi de 15C. Termen de valabilitate: Un an de la data prepararii.

Producator: Institutul Cantacuzino

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vaccin stafilococic, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Acneea este o afectiune a pielii frecvent intalnita in vremurile noastre. Cauzele aparitiei cosurilor la nivelul fetei...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...