Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.
Ingrediente:
- 1,5 kg peste,
- o lingura de faina,
- o lingura de unt,
- 2 cesti zeama,
- 2 linguri de branza rasa,
- sare.
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta, similara cu sufleul de peste se intrebuinteaza orice soi de peste fiert, caruia i s-au scos cu grija oasele si pielita. Foarte bun este pestele slab, cum ar fi trunchi de cod sau merluciu care nu are oase.
Pestele fiert se scurge bine de apa si cat este inca fierbinte, se curata de oase si de piele.
Se face un sos alb obtinut dintr-o lingura de faina, una de unt si zeama in care a fiert pestele.
Se adauga in sos doua linguri de branza rasa pentru a-i defini aroma.
Se asaza pestele intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra sosul in care puteti presara piper macinat (optional), branza rasa si putin unt proaspat.
Se da la cuptor, la foc iute. Este gata indata ce prinde culoare.
Grad de dificultate: usor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.