Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente hranitoare.

Aceasta reteta poate fi preparata dintr-un singur soi de peste sau in combinatie cu alt peste mai mic, care serveste ca ingredient de umplutura.

Ingrediente:

- 1 salau de 1 kg,

- 1 stiuca de 500 g,

- o felie de paine,

- 2 galbenusuri,

- 1 ceapa mica,

- 2 linguri de unt,

- 1 ceasca de vin alb,

- sare, piper,

- 1 lingura de patrunjel,

- 100 g ciuperci (facultativ).

1

Mod de preparare:

2

Se curata pestii de solzi, branhii si intestine . Se sareaza.

3

Se alege un peste mai mic de vreo ½ kg salau sau stiuca, se curata, se scoate de crud de pe oase, se indeparteaza pielea.

4

Se toaca, impreuna cu miezul de la o felie, subtire de paine, inmuiat in lapte si stoarsa bine.

5

Se adauga galbenusurile, ceapa taiata marunt si prajita putin in unt, patrunjel taiat fin, sare, piper si cateva ciuperci tocate si inabusite in unt.

6

Se umple pestele pe la burta, se coase cu 2-3 impunsaturi.

7

Se fac pe spate cateva crestaturi de ½ cm adancime, la distante de 2-3 cm unele de altele.

8

Se asaza intr-o cratita lunga si se unge bine cu unt.

9

Se adauga o ceasca de vin alb si 2 cesti de zeama in care au fiert oasele pestelui ce a servit la umplutura.

10

Se da la cuptor, unde se tine vreo ora si se uda mereu cu zeama din cratita.

11

Se serveste cu un sos de vin cu ciuperci. Inainte de a servi, se scot atele cu care a fost cusut.

Daca doriti, in loc de salau si stiuca, puteti folosi avat, pastrav, crap sau somn. Aceasta reteta delicioasa poate fi inclusa in orice meniu festiv, intr-o zi de sarbatoare (Florii), o zi de nastere, un botez, o nunta sau de Revelion.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar daca nu traiti in Delta Dunarii unde pestele proaspat se gaseste la discretie, este bine sa...
Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare