Cum sa faci placinta cu ton

Cum sa faci placinta cu ton

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton. Mai exact, placinta cu ton. Preparatul se face repede, iar gustul minunat este asigurat.

Ingrediente aluat:

- 500 grame faina;

- 200 mililitri de apa calda;

- 12/13 linguri de ulei;

- 2 pliculete depraf de copt;

- un praf de sare.

Ingrediente compozitie:

- 100 grame de ton maruntit;

- 200 mililitri de lapte de soia;

- o cana de faina de naut;

- 2 linguri de tofu ras;

- ulei de masline;

- o jumatate de lingura de busuioc;

- sare;

- piper;

- o lingurita de bulion;

- 50 grame de branza tofu.

Ingrediente uns:

- 2 linguri de apa calda;

- o lingurita de boia dulce.

Mod de preparare:

- pune faina, praful de copt si sarea intr-un vas. Amesteca-le si apoi toarna apa calduta si uleiul.

- framanta compozitia pana ce se dezlipeste aluatul de pe maini.

- aduna aluatul intr-o bila pe care o acoperi si o lasa sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc rece.

- ocupa-te de compozitie: pune faina de naut, doua linguri de tofu, laptele de soia, busuiocul si bulionul, sare, piper si ton. Omogenizeaza bine compozitia.

- toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei, apoi pune compozitia.

- se coace cam 40-45 minute.

- scoate tava, presara tofu faramitat si restul de aluat.

- se da la cuptor din nou, pana se rumeneste.

- repartizeaza umplutura si acoper-o cu a doua foaie de aluat.

- amesteca apa calda cu boiaua si apoi unge placinta.

- coace placinta vreme de 30 minute. Poate fi servita rece sau calda.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci...
Sashimi este un preparat delicios din peste ce isi are originea in indepartata Japonie. Se serveste cu...
Iti prezentam, azi, o salata foarte gustoasa, mai putin preparata de romanii de rand. Vorbim despre salata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare