Cea mai buna reteta pentru aluatul de pizza

Cea mai buna reteta pentru aluatul de pizza

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

2. Adauga treptat faina in timp ce amesteci. Stii ca ai adaugat destula faina atunci cand amestecul devina prea gros pentru a mai amesteca cu spatula.

3. Framanta aluatul. Este bine atunci cand devine lucios, dar nu lipicios: o cantitate mica prinsa intre degete poate fi intinsa suficient de subtire ca sa treaca lumina prin ea.

Ia aluatul din bol si pune-l pe o suprafata plana, presarata bine cu faina. Un fund de lemn au o masa curata este cel mai bine. Asigura-te ca este la o inaltime potrivita sa lurezi confortabil. In cazul in care aluatul este moale sau lipicios , se presara faina.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta salata este un preparat foarte sanatos, deoarece contine toate ingredientele unei pizza, insa nu necesita coacere...
Piatra de copt garanteaza obtinerea unei pizza cu crusta perfect rumenita de fiecare data si poate fi...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare