Cum se face iaurtul grecesc?

Cum se face iaurtul grecesc?

Iaurtul grecesc e o specialitate din lapte, cremoasa si gustoasa, care, astazi se gaseste in supermarket-uri la preturi accesibile, dar care se poate prepara foarte usor si acasa.

Pentru a face iaurt grecesc acasa nu ai nevoie decat de 1 litru de lapte si 3 linguri de iaurt.

Mod de preparare:

- Mai intai se pune la fiert laptele intr-o oala, iar atunci cand da in fiert se da de-o parte si se lasa putin la racit intr-un vas de ceramica.

- Cand laptele este cald se adauga iaurtul si apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa peste noapte sa fermenteze.

- A doua zi se ia iaurtul si se trece printr-o sita (tapetata cu un tifon ) pusa deasupra unui vas (un pahar sau un borcan).

Sfat: Puneti iaurtul in frigider pentru ca  strecurarea  sa dureaza cateva ore, dar aveti grija sa nu strecurati nici prea mult ca nu mai iese iaurt, ci branza.

Iaurtul grecesc se foloseste in multe diete, servit cu miere sau fructe sau folosit ca baza pentru tzatziki.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Foamea este foarte neplacuta si adesea ii face pe oameni sa consume mancare nesanatoasa, care mareste aportul...
O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti. Iata 10 alimente hranitoare,...
Un parfait cu iaurt are la baza ingrediente excelente pentru un mic dejun satios si sanatos. Vorbim...