Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Iaurtul grecesc e o specialitate din lapte, cremoasa si gustoasa, care, astazi se gaseste in supermarket-uri la preturi accesibile, dar care se poate prepara foarte usor si acasa.
Iaurtul grecesc e o specialitate din lapte, cremoasa si gustoasa, care, astazi se gaseste in supermarket-uri la preturi accesibile, dar care se poate prepara foarte usor si acasa.
Pentru a face iaurt grecesc acasa nu ai nevoie decat de 1 litru de lapte si 3 linguri de iaurt.
Mod de preparare:
- Mai intai se pune la fiert laptele intr-o oala, iar atunci cand da in fiert se da de-o parte si se lasa putin la racit intr-un vas de ceramica.
- Cand laptele este cald se adauga iaurtul si apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa peste noapte sa fermenteze.
- A doua zi se ia iaurtul si se trece printr-o sita (tapetata cu un tifon ) pusa deasupra unui vas (un pahar sau un borcan).
Sfat: Puneti iaurtul in frigider pentru ca strecurarea sa dureaza cateva ore, dar aveti grija sa nu strecurati nici prea mult ca nu mai iese iaurt, ci branza.
Iaurtul grecesc se foloseste in multe diete, servit cu miere sau fructe sau folosit ca baza pentru tzatziki.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.