Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.
Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.
La aceste ingrediente se pot adauga cuisoare, scortisoara si coaja de portocale sau lamaie.
In combinatie cu prune uscate, la vinul fiert se mai adauga urmatoarele ingrediente:
- ¾ litri vin rosu,
- 250 g prune uscate,
- coaja de lamaie sau scortisoara,
- zahar dupa gust.
Mod de preparare:
Se fierbe vinul rosu, indulcit dupa gust, cu o bucatica de coaja de lamaie sau de scortisoara.
Cand clocoteste se pun prunele, bine spalate.
Se lasa sa dea numai un clocot, se dau la o parte si se tin la rece 24 de ore, pentru ca sa absoarba incet tot vinul.
Prunele astfel pregatite sunt foarte parfumate si gustoase.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.