Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste.
Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste.
Ingrediente:
- 2 kg carne de vaca,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
Carnea de friptura se curata de pielite si de vine si se sareaza. Se lasa in repaus o ora.
Se pune intr-o cratita, se toarna deasupra doua linguri de untura fierbinte si se da la cuptor. Este necesar ca bucata de carne sa fie mare de cel putin 2 kg ca sa nu se usuce inauntru.
Focul se potriveste in asa fel incat carnea sa se rumeneasca fara ca sa se arda sosul din cratita si sa nu fie nevoie de adaugat alt lichid.
Carnea este gata atunci cand este bine rumenita pe dinafara si inca in sange inauntru.
Friptura nu trebuie niciodata taiata imediat ce a fost scoasa de la foc, deoarece feliile de carne pierd culoarea rosie, caracteristica acestei fripturi.
Dupa ce s-a racorit putin, se taie felii foarte subtiri care se servesc cu garnitura de legume si cu sosul curatit de grasime, la care se adauga putina zeama de carne.
Mod de servire:
Friptura se mai serveste cu sosuri picante, sau rece, cu maioneza si salata verde.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.