Afla cum se obtine aspicul

Afla cum se obtine aspicul

Aspicul este o gelatina care se obtine de regula din carne de vita si porc care ii da tarie.

Ingrediente:

Pentru 1 ½ kg aspic:

-5 litri apa,
- 1 kg carne de vaca,
- 250 g oase gelatinoase,
- 2 picioare de porc,
- 2 picioare de vitel,
- 250 g vin alb,
- zarzavat de supa,
- 2 cuisoare,
- 2 foi de dafin,
- 10 boabe piper,
- o lingurita rasa de sare,
- 2 albusuri,
- cojile de la 2 oua.

Mod de preparare:

1

Se pun la foc intr-o oala cu apa: carnea de vaca, un os gelatinos sfaramat in bucati, picioarele de vitel si de porc.

2

Acestea din urma pot fi inlocuite cu o bucata de sorici. Se adauga vin alb si se lasa sa fiarba descoperit la foc mic.

3

Din cand in cand se ia spuma. Dupa 2 ore de fiert se adauga ceapa in care s-au infipt cuisoarele, apoi un morcov, un patrunjel, foile de dafin si sarea.

4

Se lasa sa mai fiarba inca 2 ore la un foc mic pana ce carnea se desprinde usor de pe oase si zeama devine cleioasa.

5

Se da la o parte, se strecoara si se curata de toata grasimea ridicata la suprafata.

6

Separat, intr-o oala mare, se bate albusul spuma, se adauga cojile de ou sfaramate si boabele de piper.

7

Deasupra se toarna incet zeama putin racorita, ferindu-ne s-o varsam pana in fund, ca sa nu cada si particelele depuse in timpul racirii.

8

Se pune oala din nou la foc potrivit si se bate continuu cu telul pana ce incepe zeama sa fiarba in clocote mici.

9

Zeama nu trebuie lasata sa fiarba prea repede, deoarece albusul s-ar inchega prea curand si n-ar mai servi la limpezirea aspicului.

10

Dupa ce a dat in clocot, se trage la marginea masinii si se lasa sa fiarba incet 15 minute.

11

Daca se da spuma la o parte cu lingura, lichidul trebuie sa apara complet limpezit.

12

Se gusta si se potriveste de sare. Se strecoara fierbinte, printr-o carpa deasa udata cu apa si stoarsa.

Etichete: aspic, carne, gelatina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aspicul se prinde mai repede daca in supa de carne si oase adaugati si foi de gelatina. ...
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...