Afla cum se prepara slanina pentru Craciun

Afla cum se prepara slanina pentru Craciun

Pentru cei care au carne de porc impanata si le place sa consume slanina, iata o reteta de preparare a slaninei de Craciun.

Ingrediente:

- slanina (cu sorici)
- sare
- usturoi (optional).

Mod de preparare:

1

Dupa ce s-au scos muschii si pulpele, se taie slanina de la burta in fasii de un lat de palma si de lungime potrivita.

2

Se indreapta la capete. Se dau prin sare si se prepara un mujdei de usturoi care se toarna peste slanina.

3

Suncile astfel pregatite sunt asezate intr-o putina sau intr-o covata de lemn, impreuna cu costitele si slaninile de asemenea sarate.

4

Se pune putina la loc racoros, la o temperatura medie de 3 - 6 C. Slaninile se tin 5 - 6 zile. In fiecare zi se intorc, astfel incat bucatile de deasupra sa vina, pe rand dedesubt si sa stea in zeama pe care au lasat-o.

5

Dupa acest timp se scot, se leaga cu sfoara, facand la pulpa o taietura intre tendon si capatul osului, iar la slanina o mica intepatura la un capat, prin care se introduce sfoara.

6

Se atarna intr-un loc aerisit si racoros, unde se tin 3 - 4 zile sa se zvante.

7

Se dau apoi la fum 2 - 3 zile. Durata afumatului depinde de taria fumului si de marimea bucatilor. Daca se tine prea mult se amareste, iar daca nu se tine suficient, nu are gust si nu se pastreaza bine.

La fel se prepara muschiul afumat, costitele si picioarele de purcel.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o...
Pentru aceasta reteta carnea este inlocuita cu slanina fiarta. Ingrediente: - 1 kg mazare verde boabe, -...
O reteta de sezon foarte apreciata de gurmanzi este fasolea boabe cu slanina.Fasolea uscata se poate pregati...