Creier cu sos de ciuperci

Creier cu sos de ciuperci

Sosul de ciuperci poate fi servit impreuna cu budinca de creier, dar si cu creierul de vita.

Ingrediente:

- un creier de vaca sau 2 creieri de vitel,
- 20 de fire de arpagic,
- 250 g ciuperci,
- ½ lingura de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne,
- ½ pahar de vin alb, sare, piper.

Mod de preparare:

1

Creierul de vita se tine o ora in apa rece ca sa iasa sangele din el, iar apoi se scurge de apa, se curata si se pune la fiert.

2

Se schimba apa o data sau de doua ori. Se scoate, se curata pielita de deasupra, incet ca sa nu se sfarame, se mai spala o data si se pune la fiert in apa calduta, cu sare si foarte putin otet.

3

Se curata arpagicul, se opareste 10 minute in apa clocotita, se scurge si se prajeste usor intr-o cratita cu jumatate lingura de unt si o lingurita de faina.

4

Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate si taiate felii subtiri. Apoi se combina cu condimente dupa gust (sare, piper), cu o ceasca de zeama de carne si jumatate pahar de vin.

5

Se lasa sa fiarba la foc mic. Se scurge creierul din apa, se asaza intreg sau taiat felii pe o farfurie, se pun imprejur ciupercile si arpagicul, iar sosul se toarna deasupra.

Creierul cu sos de ciuperci astfel obtinut se serveste fierbinte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul de vita la cuptor este delicios impreuna cu ciuperci si rosii, daca stii cum sa il...
Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita. Ingrediente: - un creier de vaca, -...
Pentru rulada de carne se folosesc diverse umpluturi. Noi va propunem o reteta satioasa de care este...