Friptura de vita inabusita

Friptura de vita inabusita

Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care  se fierbe pana devine frageda si se poate servi cu sos si smantana.

Ingrediente:

- 1,500 kg carne,
- 50 g slanina,
- 2 cesti zeama de carne,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 - 3 catei de usturoi,
- o lingura de untura,
- 2 foi de dafin,
- 5 boabe de piper,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra.

2

Se sareaza, se impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura.

3

Se intoarce pe toate partile. Dupa 20 minute se toarna doua cesti de apa sau zeama de carne.

4

Se adauga ceapa taiata felii subtiri, foile de dafin si piperul si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit timp de trei ore.

5

Intre timp se intoarce de doua ori. Se scoate capacul si se unge friptura din cand in cand cu zeama din cratita.

6

Se mai tine astfel 1/2 ora, pana cand capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi, daca este nevoie, se mai adauga putina apa.

7

Se asaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana si se serveste cald in sosiera.

Mod de servire:

Friptura se serveste cu garnitura de legume.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor. Ingrediente: - 1,5...
Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari Pentru aceasta reteta se foloseste...
Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate,...