Miel pane

Miel pane

Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane.

Ca orice tip de carne prajita, bucatile de miel sunt pudrate cu faina si trecute prin ou si pesmet inainte sa ajunga in uleiul din tigaie incins.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de miel,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de pesmet,
- 3 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se spala bucatile de miel taiate in asa fel incat fiecare portie sa fie de aproximativ 2-3 degete latime.

2

Se sareaza si se tin 20 de minute inainte de a fi pregatite pentru prajire.

3

Se dau in faina, prin ou si la sfarsit prin pesmet.

4

Se prajesc in untura fierbinte sau in unt amestecat cu ulei (la o lingura de unt, doua 1 lingurite de ulei). Se servesc cu legume si salata verde.

5

Acest preparat poate imbogati masa de paste, mielul pane inlocuind cu succes friptura preparata la cuptor cu ceapa si usturoi verde.

Etichete: miel, miel pane, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon. Ingrediente: ...
Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb. Aceasta reteta poate fi preparata in...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...