Ostropel de prepelite

Ostropel de prepelite

Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite.

In ambele situatii, se folosesc aceleasi ingrediente.

Ingrediente:

- 5 prepelite,
- o lingura untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

1

Se curata prepelitele, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura.

2

Se lasa sa se rumeneasca.

3

Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.

4

Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.

5

Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.

6

Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot.

7

Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut pentru ca mancarea sa poata fi servita.

Mod de servire:

Ostropelul se serveste cu pireu de cartofi.

Etichete: ostropel, prepelite, carne

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sa mananci carne? Daca nu consumi un preparat pe baza de carne intr-o zi, te...
Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina. ...
Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi...