Picioare de vitel rasol

Picioare de vitel rasol

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),
- 2 litri apa,
- o lingura de otet,
- o foaie de dafin,
- un patrunjel,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pana incepe sa se formeze spuma.

2

Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 litri  de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel.

3

Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. Dupa ce picioarele au fiert si zeama s-a racit, se strange grasimea si se intrebuinteaza la alte mancaruri.

Se servesc foarte fierbinti, cu mujdei de usturoi sau cu sos de mustar, sos de rosii etc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...
Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular,...
Bucataria italiana este recunosacuta pentru paste, pentru pizza si pentru...Osso Buco, o reteta minunata care are la...