Doua retete pentru delicioasele friganele (french toast)

Doua retete pentru delicioasele friganele (french toast)

Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii, cat si de adulti.

Ele pot fi preparate in mai multe moduri, dupa cum urmeaza:

Ingrediente Friganele clasice
• 1 ou la doua felii de paine
• ulei de floarea soarelui sau unt
• praf de scortisoara dupa gust
• 3 ml de extract de vanilie
• 6 felii de paine dupa preferinta
• diferite topinguri, la alegere
• 2 linguri de lapte/ ou

Friganele la cuptor
• 1 ou la doua felii de paine
• 1 lingura de lapte
• 1 lingurita de extract de vanilie
• praf de scortisoara dupa gust
• 3 felii de paine dupa preferinta
• diferite topinguri, la alegere

Topinguri pentru friganele
• fructe de padure
• zahar pudra
• scortisoara macinata
• zeama proaspata de lamaie sau limeta
• fructe uscate
• glazura de zahar
• gem de fructe
• crema tartinabila de ciocolata
• felii de portocale
• zahar brun

1. Pregatirea friganelelor in mod traditional, pe aragaz:

- Setati ochiul aragazului la jumatate, incalziti o tigaie antiaderenta si adaugati ulei sau unt, pentru ca painea sa nu se lipeasca de tigaie.

- Spargeti ouale intr-un bol. Adaugati lapte, extract de vanilie si scortisoara si amestecati compozitia cu o furculita sau un tel.

- Dati focul la incet, dupa ce tigaia s-a incalzit suficient.

- Imbibati painea in amestecul cu ou. Acoperiti uniform ambele parti ale feliilor.

- Puneti feliile de paine in tigaie.

- Prajiti-le pana se rumenesc pe ambele parti, aproximativ 45 de secunde pe fiecare parte.

- Puneti friganele pe o farfurie si serviti-le cu topinguri, dupa gust.

2. Pregatirea friganelelor in cuptorul cu microunde:

- Intr-un bol amestecati bine ouale cu laptele si adaugati un praf de scortisoara, dupa gust.

- Imbibati bine feliile de paine in compozitie, timp de 30 de secunde.

- Puneti o felie de paine imbibata pe o farfurie speciala si introduceti-o in cuptorul cu microunde.

- Setati microundele la treapta superioara, timp de 3 minute sau pana cand oul se gateste complet.

- Serviti friganele cu topinguri dupa preferinta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Un ficat sanatos te scapa de toxinele si de bacteriile din corp si iti menajeaza sanatatea. Daca...