Ele pot fi preparate in mai multe moduri, dupa cum urmeaza:
Ingrediente Friganele clasice
• 1 ou la doua felii de paine
• ulei de floarea soarelui sau unt
• praf de scortisoara dupa gust
• 3 ml de extract de vanilie
• 6 felii de paine dupa preferinta
• diferite topinguri, la alegere
• 2 linguri de lapte/ ou
Friganele la cuptor
• 1 ou la doua felii de paine
• 1 lingura de lapte
• 1 lingurita de extract de vanilie
• praf de scortisoara dupa gust
• 3 felii de paine dupa preferinta
• diferite topinguri, la alegere
Topinguri pentru friganele
• fructe de padure
• zahar pudra
• scortisoara macinata
• zeama proaspata de lamaie sau limeta
• fructe uscate
• glazura de zahar
• gem de fructe
• crema tartinabila de ciocolata
• felii de portocale
• zahar brun
1. Pregatirea friganelelor in mod traditional, pe aragaz:
- Setati ochiul aragazului la jumatate, incalziti o tigaie antiaderenta si adaugati ulei sau unt, pentru ca painea sa nu se lipeasca de tigaie.
- Spargeti ouale intr-un bol. Adaugati lapte, extract de vanilie si scortisoara si amestecati compozitia cu o furculita sau un tel.
- Dati focul la incet, dupa ce tigaia s-a incalzit suficient.
- Imbibati painea in amestecul cu ou. Acoperiti uniform ambele parti ale feliilor.
- Puneti feliile de paine in tigaie.
- Prajiti-le pana se rumenesc pe ambele parti, aproximativ 45 de secunde pe fiecare parte.
- Puneti friganele pe o farfurie si serviti-le cu topinguri, dupa gust.
2. Pregatirea friganelelor in cuptorul cu microunde:
- Intr-un bol amestecati bine ouale cu laptele si adaugati un praf de scortisoara, dupa gust.
- Imbibati bine feliile de paine in compozitie, timp de 30 de secunde.
- Puneti o felie de paine imbibata pe o farfurie speciala si introduceti-o in cuptorul cu microunde.
- Setati microundele la treapta superioara, timp de 3 minute sau pana cand oul se gateste complet.
- Serviti friganele cu topinguri dupa preferinta.