Afla cum se face budinca de varza

Afla cum se face budinca de varza

Pentru ca varza este  o leguma de sezon, va propunem o budinca cu varza dulce.

Ingrediente:

- 1 kg varza,
- 3 oua,
- 2 linguri de unt,
- 3 cepe,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de branza,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6 - 7 foi intregi si cat mai mari. Se lasa la o parte.

2

Se taie varza marunt si se pune intr-o cratita cu doua linguri de unt, la foc mic. Se tine circa o jumatate de ora, amestecand din timp in timp, pana se inmoaie de tot, dar fara sa se rumeneasca.

3

Se adauga cepele taiate marunt si putin patrunjel verde tocat.

4

Cand si ceapa s-a inmuiat, se da la o parte. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga o lingura de pesmet, ouale batute ca pentru omleta, branza si sare.

5

Se amesteca bine. Intr-un castron se asaza un servet destul de mare ca sa iasa capetele peste marginea castronului. 

6

Se asaza foile de varza astfel, incat marginile sa vina putin unele peste altele; se pune umplutura.

7

Se aduna marginile servetului, se leaga strans cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda, ca varza.

8

Se fierbe acoperit intr-o oala cu apa clocotita, cu putina sare, o ora. Daca apa scade la fiert, se mai adauga, intorcand si varza odata, ca sa fiarba la fel pe toate partile.

9

Cand este gata, se desface servetul si se asaza varza pe o farfurie fierbinte.

10

Se toarna deasupra unt proaspat topit si se presara pesmet. In loc de unt, se poate pune sos de rosii.

Mod de servire:

Se serveste foarte fierbinte. Se poate face aceeasi budinca cu varza fiarta, inabusita in unt. Se da apoi prin masina de tocat si se adauga ceapa rumenita separat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta gustoasa pentru pranz sau cina este budinca de ciuperci cu franzela. Cand vrei sa inlocuiesti...
Budinca cu carne si cartofi este o reteta consistenta care poate fi servita atat la pranz, cat...
Vrei un mic dejun aparte, facut rpaid si fara mari batai de cap! Daca da, propunerea noastra...