Afla cum se prepara ardeii umpluti cu vinete

   Afla cum se prepara ardeii umpluti cu vinete

Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.

Ingrediente:

- 12 ardei,
- 3 vinete mijlocii,
- o felie de paine,
- o ceapa,
- un ou,
- o lingura de faina,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura.

Pentru sos:

- 500 grame rosii,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de zahar,
- sare,
- o frunza de telina.

Mod de preparare:

1

Se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte.

2

Se coc vinetele ca pentru salata, se toaca impreuna cu putin miez de paine alba muiat in lapte si o ceapa tocata, prajita.

3

Se adauga un ou, sare, piper si faina.

4

Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se inmoaie capatul in putina faina si se prajesc in untura.

5

Se asaza in cratita cu un sos de rosii si se dau la cuptor sa fiarba incet.

Aceasta mancare delicioasa se prepara in special vara cu legume proaspete: ardei, vinete si rosii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite. Ingrediente: - 3 vinete mijlocii, - 2 linguri...
O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...