Budinca de peste

Budinca de peste

Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.

Ingrediente:

- 1 kg peste,

- 2 linguri de unt proaspat,

- 2 chifle,

- o ceapa mica,

- 4 oua,

- condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se curata si se spala pestele.

2

Se scot cu grija oasele si se toaca pestele marunt.

3

Se freaca spuma 2 linguri de unt si se amesteca cu chiflele inmuiate in lapte si stoarse, putina ceapa tocata, ouale, pestele taiat marunt, sare, piper.

4

Intr-un castron se asaza un servet in asa fel sa iasa capetele peste marginea castronului.

5

Se pune compozitia de mai sus, se aduna marginile servetului, se leaga cu o sfoara, dandu-i o forma rotunda.

6

Budinca se lasa pe foc sa fiarba ¾ de ora.

7

Cand este gata se scoate din servet, se asaza pe farfurie si se serveste cu sos de unt.

Etichete: budinca, peste, reteta, salau

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salaul este cel mai important peste rapitor de apa dulce dupa stiuca. El poate fi intalnit in...
O reteta ce poate fi servita ca desert este budinca de mere. Ingrediente: - 500 g mere,...
Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa. Potrivita pentru week-end, ea va...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare