Budinca de peste cu paste si sos alb

Budinca de peste cu paste si sos alb

Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor de preparat este budinca de peste cu paste si sos alb.

Pentru acest preparat care nu necesita o abilitate speciala de bucatar, aveti libertatea sa alegeti orice tip de peste fiert, inclusiv resturi de peste ramase de la masa.

Budinca de peste cu paste si sos alb este o reteta satioasa si gustoasa.

Ingrediente:

- 500 g peste,

- 300 g paste,

- 1/2 lingura de faina,

- o lingura de unt,

- 2 cesti lapte,

- o lingura de branza rasa,

- un ou

- unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare:

1

Se scot oasele si pielea de la pestele fiert ales de dvs.

2

Se fierb pastele in apa cu sare.

3

Se face un rantas din faina si unt. Se stinge cu lapte sau cu zeama in care a fiert pestele. Se lasa cateva minute sa fiarba.

4

Intr-o farfurie rezistenta la foc se pun cateva lingurite de sos.

5

Se asaza apoi bucatile de peste si din nou cateva lingurite de sos.

6

Deasupra se intind pastele bine scurse, se toarna restul de sos, se presara branza rasa, cateva bucatele de unt si un ou batut.

7

Se da la cuptor si se lasa aproximativ 30 de minute la foc mediu, pana se rumeneste uniform deasupra. 

Mod de servire:

Budinca de peste cu paste si sos alb poate fi servita la cina ca atare sau cu una-doua linguri de smantana.

Grad de dificultate: redus.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste,...
Puteti cumpara peste de la pescarie, de la magazinele de specialitate sau chiar din supermarket, de la...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare