Rulade mici cu sardele

Rulade mici cu sardele

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina, usor de realizat.

Ingrediente:

- un kg carne de vaca,
- 6 sardele tip Lissa,
- frunze de patrunjel, 100 g slanina,
- o lingura de untura,
- o ceasca zeama de carne,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege carne macra de la pulpa si se taie in bucati potrivite ca pentru snitel.

2

Se bat bine cu ciocanul de lemn fara sa le rupem. Se sareaza.

3

Se toaca marunt cateva sardele, dupa ce au fost bine spalate si curatite de oase si se amesteca cu patrunjel tocat fin.

4

Se taie atatea felii subtiri de slanina cate rulade vrem sa facem.

5

Se asaza cate o felie de slanina peste o bucata de carne si deasupra se pune o lingurita de sardele tocate cu patrunjel.

6

Se ruleaza carnea si se leaga cu putina ata, astfel ca aceasta sa poata fi usor scoasa inainte de a da la masa.

7

Se asaza ruladele una langa alta intr-o cratita, se prajesc putin cu untura, se toarna deasupra zeama de carne si se dau la cuptor.

8

Se tin cam o ora si jumatate si se urmezesc din cand in cand cu zeama de cratita.

9

Cand sunt gata, se asaza pe farfurie, se scot si se toarna deasupra sosul degresat.

Mod de servire:

Ruladele cu sardele se servesc cu garnitura de legume.

Etichete: rulade, sardele, carne vita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu...
Reteta clasica de biftec tartar este un amestec de carne de vita cruda, amestecata cu un galbenus...
Iti prezentam, astazi, o salata speciala, care merge in orice sezon, desi este o traditie pe masa...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare