Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mancare modesta, consumata mai ales in posturi, salata de fasole boabe se prepara la greci in sezonul rece cu fasole sau cu naut.
Mancare modesta, consumata mai ales in posturi, salata de fasole boabe se prepara la greci in sezonul rece cu fasole sau cu naut.
La noi, fasolea boabe este apreciata atat sub forma de salata, cat si gatita ca fasole batuta.
Ingrediente pentru salata de fasole boabe
- 500 g fasole boabe
- un morcov
- un patrunjel
- 3 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 lingura otet
- cateva masline, sare.
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea cu un morcov, patrunjel si o ceapa.
Cand este gata, se scurge bine, se scoate zarzavatul si, cat este inca fierbinte, se adauga sarea si se amesteca cu sosul de otet si ulei, pregatit separat.
Se adauga masline si felii de ceapa si se serveste pe un platou sau o salatiera dupa ce s-a racit.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.