Alimentatie sanatoasa

Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim despre anumite alimente ca nu sunt prea sanatoase, cand , de fapt, realitatea este alta. Iata o lista cu astfel de false alarme legate de alimentatie.

Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata? Sau poate atunci cand ai gfustat-o ti s-a parut in regula? Nu e nicio problema. Exista metode simple de desarare a branzei.

Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu numai produc o multime de neplaceri romanilor. Balonare, greata, oboseala, stare generala de rau? Daca si tu te simti astfel, e cazul sa incepi programul de recupeare. Nu e ceva iesit din comun! Iti trebuie doar putina atentie si evident vointa.

Somonul este un peste care face parte din familia Salmonidae, fiind inrudit cu pastravul, morunul si lipanul. Este originar din afluentii Atlanticului de Nord (genul Salmo) si Oceanului Pacific (genul Oncorhynchus).

Zaharul este unul dintre alimentele de care omul modern se teme! Se intampla, deoarece pe toate canalele de informare, medicii nutritionisti si nu numai vorbesc despre pericolele consumului de zahar. In realitate, nu e chiar asa! Zaharul procesat, in varianta sa cea mai cunoscuta de zahar alb, poate dauna, mai ales in urma consumului exagerat. In schimb, exista zaharuri sanatoase, cum ar fi melasa(aliment obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar), de care organismul are nevoie.

Mancarea sanatoasa nu este intotdeauna gustoasa. Nu este si cazul bananelor. Din contra. Acestea ofera un gust minunat si multe benefiicii pentru organism.

Telina este un aliment foarte sanatos, indiferent in ce stare este consumata, atat pentru barbati, cat si pentru femei. In cazul sexului tare, aceasta radacinoasa cu aroma puternica si gust unic ajuta in cazul disfunctiei erectile(ED), chiar daca nu are functia clasica de afrodisiac. Iata tot ce trebuie sa stii despre beneficiile consumului de telina la barbati.

Hipertensiunea nu este o afectiune pe care sa o tratezi cu indiferenta! Sunt necesare schimbari ale stilului de viata si de dieta. Altfel spus, ai grija sa dormi suficient, sa faci miscare, sa mananaci cat mai sanatos si sa bei pe masura! Pentru ca da, exista si bauturi care pot creste simtititor tensiunea; la fel cum exista licori care ajuta hipertensivii. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Zaharul candel brun este obtinut din trestie de zahar si seva de palmier, fiind nerafinat. Se foloseste in bucatarie, dar si in tratarea anumitor afectiuni. Nu este la fel de dulce precum zaharul rafinat, ceea ce inseamna ca e mult mai sanatos decat binecunoscutul zahar alb.

Esti consumator de miere naturala? Daca da, atunci nu trebuie sa ratezi mierea de rapita. E foarte sanatoasa si aparte. Mierea de rapita previne aparitia anumitor boli si chiar trateaza anumite afectiuni. Asadar, ai cel putin doua motive sa o consumi: gust minunat si sanatate asigurata.

Apa imbuteliata in plastic e consumata de majoritatea romanilor. Din pacate, ea ascunde cateva pericole pentru sanatate. Unii dintre noi nu cunoastem aceste primejdii; altii, desi le cunoastem, le ignoram, continuand sa bem apa din aceste recipiente. Mai mult, unii dintre noi refolosim sticlele de plastic, fara sa le igienizam, ceea ce aduce si alte pericole. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Hidratarea este esentiala pentru un organism sanatos. Corpul are nevoie de apa, deoarece este, in mare parte, apa! Substanta vietii reprezinta mai mult de jumatate din greutatea corporala la barbatii adulti (adica 60%) si putin peste jumatate la femei (50-55%). De asemenea, muschii si creierul sunt compuse aproximativ 75% din apa, sangele si rinichii – in jur de 81%, ficatul aproximativ 71%, oasele circa 22%, iar din tesutul adipos aproximativ 20% reprezinta apa.

Spirulina este o alga comestibila folosita ca supliment alimentar in industria medicamentelor. Este foarte bogata in minerale, proteine si vitamine, fiind o alegere excelenta in dietele vegetariene si vegane. Se foloseste, adesea, sub forma de pulbere. Are un gust greu de suportat, asa ca multe persoane aleg sa o consume in anumite bauturi si mancaruri.

Apa este esentiala pentru sanatatea organismului uman. Bauta, insa, din vas de cupru este si mai benefica. Asadar, evita recipientele de sticla si mai ales pe cele de plastic si obisnuieste-te sa folosesti o cana de cupru.

Semintele de in sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega-3, precum si in substante fitochimice numite lignani. O lingurita de seminte de in macinate contine 2 grame de acizi grasi polinesaturati, inclusiv Omega-3 si 2 grame de fibre alimentare. Semintele de in pot imbunatati sanatatea digestiva , ameliorand constipatia. Acest superaliment poate ajuta, de asemenea, la scaderea colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei anumitor probleme cardiovasculare.

Guava reprezinta o varietate de fructe tropicale care provin din America Centrala. Acestea au o forma ovala, o coaja de un verde deschis la culoare, cu o tenta de galben si contin seminte comestibile. Exista guava rosii, roz si albe(cu referire la culoarea pulpei). Sucul acestui fruct este denumit de multi nectarul zeilor. Insa nu doar sucul de guava este delicios, ci si fructul sau.

Ceaiul verde contine antioxidanti. Probabil ca stiai asta. Stii, insa, ca si cafeaua verde are asa ceva? Boabele de cafea neprajite contin antioxidanti si acid clorogenic, o substanta care ajuta la piederea in greutate. Pentru a te bucura acasa de aceste beneficii, te invatam cum sa obtii propriul extract de cafea verde. Daca ti se pare prea mult, gasesti pudra de cafea verde in comert. Nu incepe consumul de cafea verde pana nu discuti cu medicul.

Kiwi este un fruct comestibil de origine asiatica, de marimea unui mar mijlociu, cu miezul verde, carnos, dulce-acrisor si cu coaja pufoasa, verde-maronie. Din pacate, de multe ori, cumparam aceste fructe fara sa stim daca sunt coapte sau nu. Azi, iti aratam cum sa verifici acest fenomen.

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.