Descoperit acum mii de ani, mararul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru proprietatile sale farmaceutice. In timp ce unele popoare il folosesc pe post de mirodenie, romanii vad in marar un simbol
al vitatitatii.
Printre beneficiile mararului, trebuie sa stii ca acest condiment iti confera sani fermi, este benefic pentru sistemul imunitar si te scapa de kilogramele in plus.
Proprietatile mararului:
Mararul este bogat in potasiul sodiu si sulf, fiind si un foarte bun diuretic.
De asemenea, mararul contine cantitati insemnate de calciu, fier, magneziu, vitaminele A, B si C.
Mararul contine un antioxidant numit carvona, iar aceasta substanta are un efect anti-cancerigen puternic.
Alte beneficii:
Mararul este un tonic al sistemului nervos care combate depresia si confera energie. Aceasta planta cu efecte terapeutice era folosita pe vremuri pentru calmarea crizelor de epilepsie.
Mararul stimuleaza sistemul digestiv si calmeaza durerile abdominale. Avand un puternic efect antispastic, mararul limiteaza acumularea de gaze si scuteste nou-nascutul de colici.
Mararul stimuleaza buna functionare a rinichilor. Patru linguri de suc proaspat de marar luate zilnic timp de doua saptamani previne si combate calculii, cistitele si infectiile renale.
Si nu in ultimul rand reimprospateaza respiratia.
Fie ca il folosesti crud in salate, sub forma de ceai sau tinctura, mararul are efecte miraculoase asupra sanatatii.
Profita de aceasta planta miraculoasa, atat pentru proprietatile sale benefice, cat si pentru gustul sau aromat.