Remedii naturiste pentru tusea convulsiva

Remedii naturiste pentru tusea convulsiva

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile.

Aceasta boala se imprastie repede, prin tuse si stranut si este comuna mai ales in randul copiilor mici, dar si a adolescentilor si a persoanelor adulte.

Iata cateva remedii naturiste pentru tusea convulsiva:

1. Ghimbirul este un excelent expectorant, ce ajuta la tratarea tusei convulsive, datorita proprietatilor antibacteriene, ce ajuta la distrugerea bacteriilor, care cauzeaza aceasta boala. Totodata, acet remediu naturist ajuta la intarirea sistemului imunitar si grabeste vindecarea. Amestecati o lingura de suc proaspat de ghimbir cu o lingura de miere de albine si consumati acest remediu de 2 ori pe zi, timp de cateva zile la rand.

2. Usturoiul este un antibiotic natural, ce trateaza tusea convulsiva, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antivirale. Consumati o lingura de zeama proaspata de usturoi, de 2-3 ori pe zi, timp de o saptamana sau luati o lingura de sirop de usturoi pe zi.

3. Mierea este un alt remediu naturist eficient in tratarea tusei convulsive, datorita proprietatilor sale antiseptice, antibacteriene si vindecatoare, ce omoara bacteriile, care cauzeaza infectia.  Amestecati o lingura de miere proaspata intr-un pahar cu apa calda si consumati acest remediu de cateva ori pe zi sau consumati o lingurita de miere cruda cu o jumatate de lingurita de de pudra de scortisoara, inainte de culcare.

4. Oregano reprezinta un remediu naturist eficient in tratarea infectiilor aparatului respirator, cum ar fi tusea convulsiva. Aceasta planta contine proprietati antispasmice, antibacteriene si expectorante, care ajuta la eliminarea mucusului din plamani si la tratarea tusei uscate. Consumati ceai de oregano, de 2-3 ori pe zi, pentru un efect calmant.

5. Lamaia ajuta la tratarea tusei convulsive in mod natural. Acidul citric subtiaza mucusul, iar datorita proprietatilor sale antibacteriene si antivirale ajuta organismul in lupta impotriva infectiei. Mai mult, vitamina C intareste sistemul imunitar. Adaugati o lingura de zeama proaspata de lamaie si niste miere, intr-un pahar cu apa calda si consumati acest remediu de cate ori pe zi, timp de mai multe zile la rand.

6. Migdalele contin fitochimicale si antioxidanti, ce ajuta la ameliorarea simptomelor tusei convulsive, avand totodata proprietati ce ajuta la intarirea sistemului imunitar. Inmuiati cateva migdale in apa peste noapte, inlaturati pielita si maruntiti-le pana obtineti o pasta fina. Adaugati o lingura de unt si consumati pasta obtinuta, de 3 ori pe zi, pana cand simptomele incep sa dispara.

7. Musetelul este o planta medicinala, ce detine proprietati calmante, antiinflamatorii si de intarire a organismului, ce diminueza simptomele tusei convulsive, grabind procesul de vindecare. Consumati ceai de musetel de 3-4 ori pe zi, timp de cateva zile, pana cand simptomele si tusea dispar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea este o afectiune care te afecteaza mai ales in sezonul rece. Atentie: nu o ignora! Netratata...
Tusea nu e doar foarte suparatoare, ci poate provoca dureri grave de gat, ii poate enerva pe...
Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele...