Circula amigdalita acuta. Vezi cum se manifesta si ce tratament trebuie sa urmezi

Circula amigdalita acuta. Vezi cum se manifesta si ce tratament trebuie sa urmezi

Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a gatului, localizata mai ales in zona amigdalelor.

Cum se manifesta?

Atunci cand suferi de amigdalita acuta, amigdalele se maresc si devin rosii (angina eritematoasa), iar in unele cazuri apar niste puncte albe, cu puroi (amigdalita pultacee). Amigdalita acuta este provocata de virusuri sau bacterii. Cele mai frecvente bacterii care contribuie la inflamarea amigdalelor sunt streptococul si stafilococul.

Tratament

Daca virusurile sunt cauza amigdalitelor, se administreaza numai medicamente care combat febra, tusea si agitatia. In cazul copiilor se poate recomanda nurofen sau un tratament natural pe baza de uleiuri esentiale, cum este Biosept plus.

Cand amigdalita se trateaza cu antibiotice?

Antibioticele se recomanda numai atunci cand amigdalita acuta este produsa de bacterii. Anginele provocate de streptococ ingreuneaza deglutitia, provoaca febra si umflarea ganglionilor submaxilari.
Alte simptome posibile sunt durerile de cap si tulburarile digestive.

Cum se depisteaza boala?

Vizita medicala este necesara daca febra se mentine constant mai mare de 38 de grade C, iar ganglionii nu se retrag. Doctorul va recomanda un exudat faringian pentru a depista germenii. Acest fel de angine necesita un tratament antiinfectios antibiotic in cadrul carora derivatele de penicilina au un rol preponderent.

La copiii mai mari sunt indicate şi dezinfectante locale sub forma de spray-uri si tablete de supt. Atunci cand la exudatul faringian se depisteaza streptococul, examenul trebuie repetat dupa incetarea tratamentului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tonsilotren, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Afectiuni...
Alcoolismul este o boala, care necesita o lunga perioada de recuperare si implicit multa vointa si ajutor...
Dupa ce ai aflat care sunt simptomele pneumoniei, este timpul sa treci la tratarea propriu-zisa a acestei...