Metode de prevenire a racelii si gripei

Metode de prevenire a racelii si gripei

Intarirea sistemului imunitar reprezinta solutia ideala de a preveni aparitia racelii sau a gripei.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Odihniti-va in mod corespunzator. In timpul somnului organismul isi reincarca bateriile. Lipsa unei odihne corespunzatoare poate cauza tensiune arteriala ridicata sau la obezitate.

Beti cel putin 8 pahare de apa pe zi. Hidratarea e cheia sanatatii. Apa ajuta organsimul sa asimileze nutrientii si sa transforme mancarea in energie, facilitand eliminarea impuritatilor.

Faceti miscare in mod regulat, timp de 30 de minute pe zi, cum ar fi mersul pe jos sau exercitii fizice usoare, pentru a va accelera metabolismul si a va ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor.

Evitati consumul de zahar alb rafinat si de alimente ce contin zaharuri, deoarece acestea slabesc sistemul imunitar.

Adoptati o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa includa proteine si carbohidrati sanatosi din fructe si legume. Un corp sanatos incepe din interior, cu o nutritie adecvata.

Luati suplimente zilnice de vitamine si minerale. Din pacate nu consumam sufieciente fructe si legume, asadar este indicat sa luam astfel de suplimente, pentru a ne intari sistemul imunitar.

Spalati-va pe maini, in mod frecvent sau folositi dezinfectant pentru maini, pentru a scapa de germenii culesi de pe clante, carucioare de cumparaturi sau alte obiecte folosite de mai multe persoane.

Protejati-va ochii, deoarece acestia absorb foarte usor particule virale. Astfel daca cineva bolnav de gripa sau raceala va stranuta in fata, veti contacta foarte usor boala. Purtatul ochelarilor sau simpla inchidere a ochilor va poate ajuta sa evitati aceste evenimente nefericite.

Reduceti nivelul de stres si ganditi pozitiv. Starea mentala are un impact direct asupra sistemului imunitar. Pesimismul si depresia afeteaza in mod direct hormonii, care deprima sistemul imunitar. Fiti optimisti si adoptati o atitudine pozitiva fata de viata, pentru a fi sanatosi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Coldrex HotRem Lemon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Wick vaporub, unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wick...
Citeste prospectul medicamentului Vibrocil, spray nazal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...