Psoriazis. Care sunt cele mai frecvente simptome?

Psoriazis. Care sunt cele mai frecvente simptome?

Psoriazis este o afectiune dermatologica cronica care determina dezvoltarea in exces a celulelor de la suprafata pielii.

Boala are cel putin sase simptome dupa care poate fi depistata si afecteaza toata suprafata corporala incepand cu scalpul si terminand cu unghiile de la maini si picioare. Simptomele variaza de la caz la caz.

Aceasta boala de piele afecteaza 2% dintre romani. Daca banuiesti ca suferi de psoriazis, uite cateva semne vizibile cu ochiul liber dupa care poti depista aceasta afectiune de piele.

Pielea se crapa. Bolnavii de psoriazis au o piele sensibila care se usuca si in cele din urma crapa. Cu cat crapaturile sunt mai adanci si mai dureroare, cu atat este cazul sa te alarmezi mai mult deoarece bacteriile si microbii se infiltreaza mai usor in piele, producand infectii.

Pete rosii. Cel mai frecvent simptom depistat la bolnavii de psoriazis il constituie aparitia petelor rosii care se instaleaza pe anumite portiuni de corp. Petele variaza ca marime de la caz la caz si apar in locuri diferite.

Piele cu aspect de solzi. Acest simptom este intalnit mai ales la copii, dar si in randul adultilor. Petele rosii sunt acoperite de piele solzoasa care apare si dispare periodic.

Mancarime si arsuri. Aceste simptome pot duce la complicatii grave si variaza ca severitate. Vizita medicala este obligatorie in acest caz.

Inflamatii. Acumularea de celule poate duce la inflamații grave ale pielii care sunt inconfortabile si dureroase.

Unghiile isi modifica textura. Daca sunt afectate de psoriazis, unghiile se descuameaza, devin rigide sau se pateaza.

Cu cat boala se afla intr-un stadiu mai avansat, cu atat tinde sa se cronicizeze. Pentru a scapa de psoriazis este important sa te prezinti la medic de la primele simptome.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Psoriazisul este o afectiune comuna a pielii, care se manifesta prin cresterea prea rapida a celulelor pielii....
Citeste prospectul medicamentului Stelara si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Stelara este o...
Citeste prospectul medicamentului Meladinine, solutie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Psoriazis,...