Cum sa scoti lentilele de contact fara sa-ti atingi ochii

Cum sa scoti lentilele de contact fara sa-ti atingi ochii

Lentilele de contact sunt o alternativa practica a ochelarilor de vedere. Din pacate, multor oameni nu le place faptul ca trebuie sa-si atinga ochii pentru a-si scoate lentilele.

Iata cum va puteti scoate lentilele de contact, fara sa va atingeti ochii:

Spalati-va bine pe maini, cu apa si sapun, pentru a scapa de bacteriile daunatoare.

Uscati-va mainile in mod corespunzator, cu un prosop fara scame, pentru a impiedica iritarea ochilor din cauza corpurilor straine.

Pregatiti-va suportul pentru lentile de contact, umplandu-l cu solutie proaspata, pentru a evita contaminarea acestora. Niciodata sa nu refolositi solutia.

Pozitionati-va in fata unei oglinzi bine iluminate, pentru a va putea scoate cu usurinta lentilele de contact.

Incepeti intotdeauna cu acelasi ochi. Alegeti un ochi cu care sa incepeti introducerea si indepartarea lentilelor de contact, pentru a evita incurcarea celor 2 lentile.  

Puneti mana pe care o folositi mai putin sau un prosop fara scame sub ochi. Acest lucru va va permite sa prindeti lentila cand se desprinde de pe ochi, pentru a impiedica caderea acesteia pe o suprafata de unde poate acumula scame, praf sau bacterii.

Folosindu-va de mana pe care o folositi cel mai mult, puneti varful degetului aratator in centrul pleoapei superioare si varful degetului aratator sau mijlociu in mijlocul pleoapei inferioare si indepartati, cu grija, pleoapele de pe ochi.

Clipiti cu putere, in timp ce va tineti pleoapele departe de ochi, lucru ce va duce la dezlipirea marginilor lentilei de contact, facand ca aceasta sa cada pe mana opusa sau pe prosopul de sub ochi. Daca lentila nu se desprinde din prima incercare, repetati acest pas.

Repetati operatiunea pentru a indeparta si cealalta lentila de contact.

Puneti lentilele de contact in suportul special, asigurandu-va ca fiecare este la locul ei, ca sunt ambele acoperite cu lichid si ca ati inchis bine capacul suportului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lentilele de contact se pot bloca si puteti avea dificultati in a le scoate, daca nu le-ati...
Ochelarii de vedere pot fi destul de costisitori, iar daca nu sunt intretinuti in mod corespunzator se...
Ochelarii de vedere sunt usor de intretinut, daca stiti ce aveti de facut. Iata cateva sfaturi in...