Cum sa reduci stresul

Cum sa reduci stresul

Stresul reprezinta o stare de tensiune fizica si mentala. Oamenii reactioneaza in mod diferit in situatii stresante sau in raport cu lucrurile care le cauzeaza stres.

Aceasta stare poate afecta sentimentele, gandirea si comportamentul unei persoane si poate avea impact asupra functiilor organismului. Semnele comune ale stresului sunt: anxietatea, ingrijorarea, tulburari ale somnului, transpiratia, pierderea poftei de mancare si dificultatea in concentrare.

Iata cateva strategii si tehnici, prin care puteti sa reduceti si sa tineti sub control stresul, inainte ca acesta sa aiba grave consecinte asupra sanatatii voastre mentale si fizice:

1. Relaxarea corpului
Faceti sport, cate 30-45 de minute, de 3 ori pe saptamana, pentru a fi mai sanatosi si pentru a mentine controlul asupra propriei vieti. Studiile de specialitate arata ca sportul reduce stresul, impiedica aparitia depresiei si imbunatateste starile cognitive.

Mergeti la masaj, deoarece acest tip de terapie este ideala pentru relaxarea intregului organism si pentru eliberarea tensiunii fizice si psihice.

Adoptati o alimentatie echilibrata, pentru a reduce stresul. Evitati alimentele bogate in grasimi si calorii.

Imbunatatiti-va programul de somn, pentru a reduce stresul. Este indicat sa dormiti 8 ore pe noapte si sa va odihniti, in timpul zilei, pentru a va imbunatati memoria, judecata si starea de spirit.

2. Relaxarea mintii
Cititul este o modalitate ideala de a va odihni mintea si de a acumula informatii noi. Doar 6 minute de citit pe zi poate reduce nivelul stresului in proportie de 70%.

Gandirea pozitiva reduce stresul si va ajuta sa faceti fata la provocarile de zi cu zi.

Rasul reduce stresul. Potrivit anumitor studii, umorul are un impact pozitiv in tratarea anumitor boli si in recuperarea postoperatorie.

Respiratia adanca. Concentrarea asupra acestei activitati, creaza o stare de relaxare, ce reduce stresul, datorita oxigenarii puternice a plamanilor si a creierului, ce ajuta la descresterea pulsului si la stabilizarea tensiunii arteriale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cortizolul este un hormon steroid produs de glanda suprarenala, impreuna cu adrenalina, ca reactie naturala a organismului...
Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe...
Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel...