Cum se trateaza muscaturile de pisica?

Cum se trateaza muscaturile de pisica?

Pisicile sunt niste animale de companie extraordinare, insa e bine de stiut ca sunt mai predispuse la muscat, decat cainii, din cauza dispozitiei lor schimbatoare.

Daca sunteti muscati de pisica, trebuie sa luati acest lucru in serios, deoarece pisicile au un numar mare de bacterii in gura, iar neglijarea unei astfel de rani poate duce la o serie de complicatii. Iata cum se trateaza muscaturile de pisica:

1

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa spalati rana cu apa calda si sapun atibacterian.

2

Aplicati apiu rivanol, apa oxigenata sau spirt sanitar, pentru a dezinfecta rana si clatiti-o din nou, cu apa.

3

Folositi o solutie, numita Betadine, pentru a trata rana. Aceasta va distruge bacteriile ramase si va steriliza zona. Aveti grija cum aplicati aceasta solutie, deoarece pateaza.

4

Aplicati un unguent cu antibiotic pe rana, pentru a impiedica aparitia infectiilor.

5

Acoperiti rana cu un plasture. Daca rana este mai mare, folositi pansament si leucoplast. Bandajul va impiedica impuritatile sa ajunga pe rana.

6

Mergeti la un control medical daca muscatura este adanca sau daca hemoragia nu se opreste in 15 minute. In acest caz rana e mai adanca decat pare si va trebui sa luati antibiotice prescrise de medic, pentru a evita aparitia unei infectii.

Acest pas este extrem de important de urmat, mai ales daca zona este foarte rosie, inflamata sau calda sau daca aveti febra. Va trebui, se asemenea sa primiti o injectie antitetanus, daca nu ati primit una in ultimii 5 ani. Doctorul va decide, de asemenea, daca trebuie sa vi se faca un vaccin antirabic, aspect ce nu trebuie neglijat, deoarece acest virus poate fi fatal.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Manx este o rasa de pisici fara coada. Provine din Insula Man(Marea Irlandei), unde s-a dezvoltat fara...
Pisicile persane au un par lung frumos care necesita intretinere regulata. Au nevoie de pieptanre si periere...
Pisicile sunt animale de companie minunate, iubite de multi oameni din intreaga lume. Pot fi foarte distractive...