Metode de intarire a sistemului imunitar

Metode de intarire a sistemului imunitar

Un sistem imunitar intarit ne scuteste de multe boli si probleme de sanatate nedorite.

Iata cateva metode de intarire a sistemului imunitar:

1

Pastrati-va forma fizica. Cand vine vorba de protejarea si intarirea sistemului imunitar exercitiile fizice sunt mult mai importante decat alimentatia, deoarece un antrenament fizic regulat combate depresia, anxietatea si sentimentul de singuratate, ce au un impact negativ asupra sanatatii organismului. Un mod ideal de a face miscare in fiecare zi este mersul pe jos, timp de 20-30 de minute.

2

Reduceti nivelul de stres, deoarece acesta are un impact negativ asupra sistemului imunitar. Stresul poate produce depresii minore si poate face ravagii in organismul unei persoane. Pentru combaterea stresului puteti opta pentru yoga, mersul la psiholog sau medicamentatie ( in caz de depresie majora).

3

Dormiti cat trebuie. In timpul somnului organismul produce anumite proteine, care lupta impotriva infectiilor, inflamatiilor si stresului. Daca nu dormiti suficient sunteti mai predispusi la boli si timpul de vindecare este mai indelungat.

4

Adoptati o alimentatie sanatoasa. Consumati mai ales antioxidanti, care combat radicalii liberi, ce pot produce cancer, boli de inima, arteroscleroza si alte boli. De asemenea este indicat sa introduceti in alimentatia zilnica multe vitamine ( mai ales vitamina C) si minerale, care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Mancati multe fructe si legume si folositi ulei de masline ( ce contine gradimi sanatoase, monosaturate) la gatit. Evitati carnea rosie si introduceti cat mai multe fibre in alimentatie.

5

Consumati alimente ce contin probiotice, cum ar fi iaurtul , kefirul si muraturile, deoarece acestea intaresc sistemul imunitar.

6

Folositi antibiotice doar cand acest lucru este absolut necesar. Nu va veti intari niciodata sistemul imunitar, daca nu va expuneti la germeni. Greseala cea mai comuna este aceea de a lua antibiotice pentru infectii virale (raceli, bronsita, gripa), insa acestea isi fac efectul doar in cazul infectiilor bacteriene ( infectii urinare/sinusale/la nivelul urechilor). Asadar nu faceti exces de antibiotice si folositi-le doar cand va sunt benefice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar...
Sistemul imunitar este greu incercat in fiecare zi. Stresul, oboseala, starile de anxietate, alimentatia nesanatoasa sunt printre...
Sportul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cardiovascular, a functiilor cerebrale si la imbunatatirea somnului si nu...