Remedii impotriva crampelor menstruale

 Remedii impotriva crampelor menstruale

Crampele menstruale sunt cauzate de contractia uterului, care apasa anumite vase de sange, intrerupand oxigenarea acestora pe termen scurt.

Crampele menstruale usoare sunt ceva obisnuit, insa cele grave pot indica anumite probleme de sanatate.

Iata cateva remedii impotriva crampelor menstruale:

Luati medicamente antiinflamatoare non-steroidiene, care sunt foarte eficiente in calmarea crampelor menstruale si pot fi eliberate fara prescrpitie medicala, cum ar fi cele pe baza de Ibuprofen.

Aplicati un tratament pe baza de caldura, cum ar fi o perna sau o patura electrica, un flacon cu apa calda sau un capac de oala incalzit, pentru a calma crampele menstuale.

Luati vitamine, inainte de menstuatie. Cereti sfatul medicului in acest sens.

Introduceti sportul in rutina zilnica, deoarece unele studii au demonstrat ca exercitiile fizice regulate duc la diminuarea durerilor in timpul menstruatiei. De exemplu 30 de minute de mers pe jos, de 5 ori pe saptamana este un mod simplu de a face miscare.

Cereti sfatul medicului ginecolog in legatura cu pilulele contraceptive. Acestea reduc contractiile uterului si diminueaza crampele menstruale.

Incercati remedii naturiste pentru a reduce crampele menstruale. Exista o serie de ierburi si plante medicinale care au fost folosite secole intregi de catre femei pentru a trata durerile menstruale. Cereti sfatul unui medic naturist sau informati-va din reviste si carti de specialitate sau de pe intenet in acest sens.

Daca niciun dintre remediile de mai sus nu sunt eficiente, cereti sfatul medicului ginecolog, pentru a afla daca nu exista cauze serioase ale durerilor menstruale netratabile.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Raceala obisnuita nu este un virus periculos, insa poate crea stari mari de disconfort. Din nefericire, nu...
Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...